SRB | EN

USLOVI KORIŠĆENJA

A la suite d'une stimulation sexuelle, Plus d'information Lilly agit en aidant la relaxation des vaisseaux sanguins de votre pénis, favorisant ainsi l'afflux sanguin. Il en résulte une amélioration de l'érection. Tadalafil Lilly ne vous aidera pas si vous n'avez pas de problème d'érection.

 

Portal Aviokarte.org je internet portal za prodaju avio karata turističke agencije Navigatio d.o.o., Admirala Vukovića 32, Beograd. Prilikom pravljenja rezervacija avio karte Ugovor o putovanju sklapate sa avio kompanijom, dok je portal Aviokarte.org posrednik. Turistička agencija Navigatio d.o.o. je posrednik u prodaji avio karata, hotelskog smeštaja, pruža turističke usluge koje nude druge turističke agencije i kompanije sa kojima ima ugovor o međusobnoj saradnji. Uslovi Agencije se odnose na posredničku delatnost Aviokarte.org.

 

Potvrdom Završi rezervaciju i označavanjem kvadrata “slažem se sa odredbama i uslovima” (Hitstick), slažete se sa sledećim uslovima:

 

Aviokarta je dokumenat koji nije prenosiv na drugu osobu. Segmenti leta moraju biti iskorišćeni u redosledu navedenom na planu putovanja aviokarte. Kod svake karte važe posebna pravila avio prevoznika. Poštuju se uslovi tarife prevoznika koja je važila na dan kupovine aviokarte.

 

REZERVACIJA I OPIS NAČINA ISPORUKE AVIO KARTE

 

Rezervacije pod posredovanjem portala www.aviokarte.org podrazumevaju se rezervacije koje su rezervisane:

 

– online direktno na sajtu

– slanjem zahteva putem emaila

– pozivajući naš Call centar

 

Ukoliko vršite rezervaciju avio karata online na www.aviokarte.org na Koraku 3 ­Detalji odlučujete se kako želite da platite svoje avio karte:

1. Samo rezervacija, plaćanje uplatom na račun (virmanski). Nakon urađene rezervacije na email dobićete potvrdu rezervacije sa instrukcijama za uplatu i rokom za plaćanje. Nakon što nam je uplata sa Vaše strane vidljiva na računu, elektronska karta će Vam biti poslata na email.

2. Elektronska avio karta, plaćanje odmah kreditnim karticama. Prvo ćete na mail dobiti samo potvrdu rezervacije, a ne izdatu elektronsku kartu. Kada vaša kartica i rezervaciju prođu sigurnosnu proveru, rezervacija će biti izdata i elektronska karta poslata na e-mail adresu koju ste ostavili prilikom rezervisanja letova.

3. Plaćanje preko računa firme. Potrebno je popuniti podatke firme kako bismo Vam poslali predračun i rok za plaćanje. Nakon uplate avio karta će Vam biti poslata na email kada nam vaša uplata bude vidljiva na računu. Avio karte se kupuju istoga dana ili maksimalno 24h od urađene rezervacije, ukoliko tarifa avio kompanije to dozvoljava.

 

Cena je garantovana samo na dan pravljenja rezervacije. Ukoliko je rezervacija napravljena van radnog vremena našeg call centra, a potrebno je izdati kartu istoga dana ili 24h nakon rezervacije (npr. u nedelju) jedini način izdavanja takve avio karte je plaćanje kreditnom karticom.

 

Važno: Van radnog vremena korisničkog centra jedina mogućnost izdavanja avio karata je plaćanjem kreditnim karticama. Ukoliko putnik napravi duple rezervacije svojih rezervacija na više portala ili turističkih agencija ili­ aviokompanija, aviokompanije imaju pravo da sve napravljene rezervacije putnika otkažu. Molimo putnike da iz tih razloga prave samo po jednu rezervaciju avio karata. Validne su isključivo informacije koje su date pismenim putem.

 

ODGOVORNOSTI PUTNIKA

 

Elektronska karta (e-ticket) je ugovor između avio kompanije i putnika.

Kada kliknete na “Prihvatam uslove” i završite rezervaciju potvrdili ste da ste pročitali i složili se sa Uslovima korištenja, složili ste se sa uslovima plana putovanja i cenom karte.

 

– Pažljivo pregledajte plan putovanja pre nego što kliknete na “Završi rezervaciju”

– Proverite da li imate promenu aerodroma ili noćenje u svom planu putovanja

– Proverite da li je u cenu aviokarte uključen predati prtljag

– Proverite da li je u rezervaciji željeni aerodrom na konačnoj destinaciji (neki od većih gradova imaju više aerodroma) i da li je isti aerodrom na koji slećete i u povratku (na primer ponekad u Njujorku slećete na JFK, a na povratku polećete sa Newarka)

– Obratite pažnju na prevozna sredstva; pojedine avio kompanije u toku putovanja kombinuju avion sa vozom ili autobusom

– Pažljivo upisujte ime i prezime prilikom rezervisanja; važno je da ne pomešate polja koja su za to određena

– Ime i prezime MORAJU da se slažu sa onim upisanom u putnoj dokumentaciji (pasošu)

– Umesto š, đ, č, ć i ž koristite s, d, c i z; za bilo kakve nedoumice kontaktirajte nas putem e-mejla ili na telefon

– Ako ste se nedavno venčali usled promena prezimena u ličnim dokumentima može doći do problema oko samog puta jer se prezimena neće podudarati sa onima na karti. Zato Vas molimo da kod ovakvih stvari nazovete naše agente i raspitate se o proceduri

– Nakon prijema karte mailom putnik je u obavezi da proveri ispravnog podataka na karti:  ime i prezime putnika, destinaciju na koju putuje, datume i vremena letova

– Vize, zdravstvena osiguranja, potvrda vakcinacije, uslov da je potrebna povratna karta i važeća putna dokumentacija i njihova ispravnost su odgovornost putnika i potrebno je da putnik kontaktira nadležne službe kako bi se blagovremeno informisao

– Putnik je dužan da se pridržava deviznih i carinskih propisa Republike Srbije i drugih država u koje putuje. U slučaju kršenja deviznih, carinskih ili zdravstvenih propisa, sve troškove prekida putovanja snosi putnik

– Aviokarte.org ne snose odgovornost ako putnik ne pribavi sva potrebna dokumenta ili za neispravnost dokumenata koja propisuje vizni režim države u koju putuje i preko koje putuje. Ako putnik poseduje srpski pasoš on mora trajati minimum 3 meseca nakon zakazanog povratka. Postoje izuzeci za određene zemlje pa vas molimo da to blagovremeno proverite sa nadležnim državnim institucijama

 

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju putem maila na aviokarte@aviokarte.org ili telefon 011/71 55 488

 

POREZI

 

 

PDV se ne plaća na međunarodne avionske karte.

 

VALUTA PLAĆANJA AVIO KARTE

 

Ukoliko je način plaćanja avo karte u gotovini ili preko računa valuta plaćanja je dinar (RSD).

Terećenje kreditnih kartica je u evrima prema kursu vaše banke. Postoji mogućnost neznatnih razlika u ceni karte u dinarima navednoj na našem sajtu.

 

PUTNO OSIGURANJE

 

Svim  našim putnicima se savetuje da se opredele za putno osiguranje od otkaza puta  jer za minimalan dodatni trošak čuva putnika od gubitka karte u većini slučajeva (bolest putnika, hospitalizacija, otkazani poslovni put i druge situacija u kojima Vam aviokompanije ne bi vratile troškove avio karte).

 

 

ODGOVORNOST ZA SAJT

 

Ukoliko rezervacija na strani dođe do “zamrzavanja” ili obustavi Vašu internet konekciju, molimo Vas da nas kontaktirate i uverite se da li ste uspešno izvršili rezervaciju.

 

POTVRDA REZERVACIJE I KARTE

 

Nakon što je rezervacija uspešno završena na e-mail dobićete potvrdu o izvršenju iste sa šifrom rezervacije.

Ukoliko potvrdu o rezervaciji ne dobijete u roku od 1h molimo da nas kontaktirate putem e-maila: aviokarte@aviokarte.org ili telefon +381 11 71 55 488

Ako u potvrdi rezervacije unesete kreditnu karticu koja nije odobrena, dobićete putem e-maila obaveštenje o tome i alternativnim načinima plaćanja.

Ako iz tehničkih razloga nije moguće da se izda karta, bićete obavešteni o tome kako je moguće rezervisati drugu kartu ili zašto nije moguće izdati kartu.

Ljubazno Vas molimo da nakon što završite rezervisanje na Vašem e-mailu proverite deo SPAM/Nepoželjna pošta ili Promocije.

 

RADNO VREME

 

Od ponedeljka do petka dostupni smo na telefon od 09:00 do 17:00.

Putem emaila smo dostupni od ponedjeljka do subote od 09:00 do 17:00 i nedeljom od 09:00 do 17:00.

Vikendom i praznicima call centar ne radi.

Naše vreme odziva je 1 sat.

Izvan navedenog radnog vremena nismo u mogućnosti garantovati izdavanje aviokarata.

Većina potvrda, ponuda i karata se šalju u roku od 30 minuta do 1 sat od momenta rezervisanja. Potvrda koju ste dobili putem e-maila znači da ste uspešno napravili rezervaciju, ali se cena ne garantuje dok se plaćanje ne izvrši kreditnom karticom ili uplatom na račun.

 

OTKAZIVANJE LETOVA I PROMENA

 

Aviokarte.org ne snose odgovornost za otkazivanje ili pomeranje leta od strane izabranog avio prevoznika. Ako sam putnik odluči da otkaže putovanje ili dođe u situaciju da nije u mogucnosti da putuje, moraju se poštovati pravila koje je propisao avio prevoznik.  Određene tarife su potpuno nerefundabilne u slučaju putnikovog otkazivanja.

Postoje dve vrste otkaza / promena:

1. Otkazivanje ili promena napravljena od strane avio kompanije, bez saglasnosti putnika: Avio prevoz u određenim okolnostima zadržava pravo da promeni planove bez najave. Zbog vremenskih uslova, elementarnih nepogoda, ratnih ili zdravstvenih problemima, stečaja aviokompanije, problema sa kapacitetom na avionu i sl. avioprevoznik može da otkaže ili promeni svoje vreme leta. Ako iz opravdanih razloga, promena rasporeda letova ili novi raspored ne odgovaraju putniku, imate pravo na nadoknadu sredstava. Refundaciju sredstava odobrava isključivo aviokompanija.

2. Otkazivanja i promene na zahtev putnika: odnosi se na otkazivanje i promenu datuma putovanja uz uslove koje ste potvrdili u trećem koraku procesa rezervacije. Za neiskorišćenost ili otkazivanje kupljene karte plaća se određena naknada prema uslovima tarife avio kompanije.

 

Refundacija avio karte ili neiskorišćeni deo avio karte možemo da izvršimo samo po važećim tarifskim pravilima. Određene tarife su potpuno nerefundabilne u slučaju putnikovog otkazivanja. Prilikom rezervacije avio karte online putnik je u obavezi da pročita i prihvati uslove refundacije avio karte kako bi mogao sam da uradi rezervaciju avio karte. Ukoliko agent Aviokarte.org usmeno pravi rezervaciju avio karte klijentima obavezno je da klijent dostavi email adresu kako bismo mogli da vam pošaljemo ne email rezervaciju avio karte sa svim uslovima iste. Refundacija aviokarte vrši se u slučaju da je putnik odustao od putovanja ili je avio kompanija otkazala let. Refundacija avio karte vrši se isključivo na mestu gde je avio karta kupljena i po uslovima datim za određenu tarifu (u zavisnosti od tarife, refundacija može biti puna, uz plaćanje penala ili se ne može izvršiti). U slučaju kada se vrši povraćaj novca, ne vraća se agencijska nadoknada za izdavanje avio karte.

Zahtev za promenu leta ili refundaciju pošaljite isključivo pismeno putem maila na: aviokarte@aviokarte.org

 

 

KREDITNE KARTICE

 

Plaćanje je za većinu aviokompanija moguće kreditnom karticom (Visa, Diners, American, Maestro). Aviokompanija postavlja uslove sa kojom karticom je moguće plaćanje, a sa kojom nije. Molimo Vas da pre rezervisanja proverite da li je Vaša kartica kreditna ili debitna.

Nakon što ste završili rezervaciju kreditnom karticom, ona neće biti automatski terećenja. Nakon što agent proveri rezervaciju sledi izdavanje karte. Bitno je da proverite svoj email nakon što ste završili sa rezervisanjem preko sajta.

U slučaju da na kreditnoj kartici nema dovoljno sredstava za naplatu avio karte, bićete obavešteni putem emaila. Kreditne kartice mogu biti odbijene iz različitih razloga. Proverite stanje na kartici kako bismo karte izdali na vreme i bez ikakvih nepotrebnih komplikacija. U slučaju većeg iznosa, mi ćemo iz bezbednosnih razloga zatražiti da nam faksom ili preko mail-a pošaljete kopiju svog pasoša i kreditne kartice i popunite obrazac za odobravanje plaćanja kreditnom karticom.

Za plaćanje kreditnom karticom ne naplaćujemo nikakvu naknadu. Neke aviokompanije zaračunavaju dodatne provizije za plaćanje karticama u visini do 15,00€ po karti. U tom slučaju ćemo Vas obavestiti o tome i tražiti pismeni pristanak za izdavanje karte. Aviokompanije koje većinom zaračunavaju dodatnu kartičarsku proviziju su: Air France, Austrian Airlines, Delta, Adria Airways, Finnair, Air Berlin, Lot, Alitalia i dr.

Terećenje kreditne kartice vrši se u evrima prema kursu vaše banke.

 

DEBITNA KARTICA

 

Aviokompanije ne prihvataju plaćanje debitnim karticoma osim pojedinih low cost kompanija kao što je Wizz Air, Ryanair, easyJet. Ukoliko napravite rezervaciju sa debitnom karticom, a aviokompanije ne prihvata istu kao način plaćanja, poslaćemo Vam obaveštenje na email sa drugim mogućim načinima plaćanja.

 

SEDIŠTA, OBROCI I SMEŠTAJ OSOBA SA INVALIDITETOM

 

U koliko je to moguće, možete da rezervišete sedišta na Koraku 3 Detalji rezervacije. Takođe na Koraku 3 Detalji možete da unesete broj kartice za prikupljanje milja. Možete i da nas kontaktirate na email ili telefon ako želite da mi za vas unesemo broj kartice, rezervišemo sedišta ili ako imate neki drugi specifičan zahtev. Napominjemo da nemaju sve aviokompanije mogućnost rezervisanja sedišta ili specijalnih obroka. Za sva moguća pitanja i informacije molimo da nam pošaljete e-mail na aviokarte@aviokarte.org ili nazovite +381 11 71 55 488

 

PRTLJAG

 

Sve aviokompanije imaju različita pravila u vezi prtljaga koji je dozvoljen na određenom letu, kao i o plaćanju viška prtljaga. Putnik je dužan da se o tome blagovremeno informiše i poštuje pravila aviokompanija. Sve eventualne dodatne troškove u vezi prtljaga snosi sam putnik. U slučaju gubitka prtljaga putnik je dužan da na aerodromu sletanja napravi zapisnik na šalteru “Lost & Found” . U slučaju oštećenja prtljaga putnik je dužan da se odmah javi na šalteru aviokompanije na aerodromu sletanja. Sve troškove kod gubitka ili oštećanja prtljaga, putnik potražuje od aviokompanije.

Prilikom pravljenja online rezervacija preko sajta Aviokarte.org proverite da li je u vašu cenu karte uključen prtljag. Aviokompanije kao što su Lufthansa, Swiss, Air France, Adria Airways i dr. kao i sve niskobudžetne kompanije (Wizz Air, easyJet, Ryanair, Germanwings…) često imaju uračunat samo ručni prtljag do 8kg. Prtljag možemo da dodamo pre izdavanja karte i svakako ćemo vas obavestiti o tačnoj ceni karte sa uključenim predatim prtljagom do 23kg.

 

PRIJAVLJIVANJE I UKRCAVANJE NA LET PUTNIKA

 

Rokovi za prijavljivanje na let razlikuju se od aerodroma do aerodroma. Potrebno je da se o ovim rokovima Putnik raspita i da ih se pridržava. Aviokompanije imaju pravo da ponište Putnikovu rezervaciju ukoliko se isti ne pridržava rokova za prijavljivanje na let. O rokovima za prijavljivanje na aerodrom Putnik je dužan da se raspita sam. Rokovi za prijavljivanje na čekiranje je kod većina aviokompanija minimalno 120 minuta pre leta. Na nekim aerodromima je potrebno biti i ranije na aerodromu, pogotovo ukoliko ste prvi put na nekom od aerodroma, te Vam je potrebno više vremena da se čekirate. Putnik mora biti prisutan u prostoru za ukrcavanje u avion najkasnije do vremena koje mu je avio kompanija saopštila prilikom prijavljivanja za let. Avio kompanija ima pravo da poništi rezervaciju Putnika, ukoliko se isti na vreme ne pojavi na izlazu za ukrcavanje.

 

DEVIZNI, CARINSKI I ZDRAVSTVENI PROPISI

 

Putnik je dužan da se pridržava deviznih i carinskih propisa Republike Srbije i drugih država u koje putuje. Putnik je dužan da se informiše o zdravstvenim propisima zemalja i da, ukoliko je potrebno, pribavi neophodna zdravstvena dokumenta (potvrda o vakcinaciji i sl.). U slučaju kršenja deviznih, carinskih ili zdravstvenih propisa, sve troškove prekida putovanja snosi sam putnik.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Veliku pažnju posvetili smo zaštiti vaših ličnih podataka, tj. privatnosti i bezbednosti transakcija. Vaše ime i prezime, e­mail, broj telefona i faksa, kućna adresa, kao i broj kreditne kartice, neophodni su podaci u procesu obavljanja rezervacije.

Kad rezervišete ili kupite avio karte preko našeg sajta, e­maila ili telefonom, podaci se registruju, memorišu i čuvaju u našem sistemu. Ti podaci se isključivo koriste zbog lakšeg postupka rezervacije, zbog administracije i za analitiku u okviru naše agencije. Vaši podaci će biti iskorišćeni i za prilagođavanje naših ponuda i usluga vašim interesovanjima. Bićemo slobodni da vam dostavimo ponude i druge informacije koje bi mogle da vas interesuju. Dajemo vam mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li želite ili ne da se vaši podaci izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o putnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

 

Aviokarte.org *** i njen pravni entitet neće preuzeti nikakvu finansijsku odgovornost u slučaju bankrota aviokompanije.