Aviokarte email
Početna | Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

USLOVI ZA USLUGE PORTALA AVIOKARTE.ORG

 

Uslovi za kupovinu avio kartu na web portalu www.aviokarte.org

 

  • Taksa za plaćanje kreditnom karticom: 15 € po karti
  • Taksa za plaćanje putem uplate na račun: 25 € (interkontinentalni letovi)
  • Naknada za obradu podataka i promena podataka na izdanoj karti:
  • 25 € po karti
  • Troškovi obrade otkazivanja: 10 € ili 20 € po karti *

* u zavisnosti od načina plaćanja

 

 

 

Potvrdom Završi rezervaciju i označavanjem kvadrata “slažem se sa odredbama i uslovima” (Hitstick), slažete se sa sledećim uslovima:

PUTOVANJE

Otkazivanje ili promena leta nije dozvoljena, osim ako je, u online smislu (treći korak Kupovine rezervacije u uslovima karte) drugačije označeno.

Elektronska karta (e-ticket) je ugovor između avio kompanije i putnika.

Kada kliknete na “Prihvatam uslove” i završite rezervaciju potvrdili da ste pročitali i složili se sa Uslovima korišćenja u 5. koraku u procesu rezervacije, složili ste se sa uslovima plana putovanja i cene karata.

Veoma je važno da pažljivo pregledate planer putovanja pre nego što kliknete na “završi rezervaciju”.

Uverite se da ste izabrali željeni datum (ponekad su datumi koje ste uneli različiti od onoga što mislite da ste rezervisali).

Pažljivo proverite plan puta, letove i datume (ponekad je potrebno za neke letove obezbediti smeštaj zbog dugog presedanja, sistem daje letove sa promenom aerodroma zbog jeftinije cene ili stižete na svoje odredište narednog dana).

Uverite se da ste odabrali letove koji obuhvataju izabrani aerodrom: neki gradovi, poput Londona i Njujorka, imaju više od jednog aerodroma. Tako ćete naći upis London Gatwick aerodrom, Heathrow itd. Slično tome, Njujork (John F. Kennedy – JFK, La Guardia – LGA ili Newark – IRU). Važno je da znate da neke aviokompanije nude jeftine letove ka aerodromima koji su daleko od gradova. Na primer, Wizz Air nudi letove za London Luton, a taj aerodrom udaljem je više od 50 km od Londona.

 

Važno je da znate da ponekad slećete na jedan aerodrom i polećete sa drugog aerodroma (npr. u Londonu možete sletati na aerodrom Gatwick a povratni let može biti iz Londona Heathrow). Ovo je često slučaj u svim većim gradovima, kao što su Njujork, London, Pariz, Sao Paolo, Buenos Aires, Tokio, Milan, Moskva itd.

 

Obratite pažnju na “sredstva” (ili oprema “eqipment”) koji bitno utiče na put i cenu. Neke kompanije za neke od njihovog putovanja koriste vozove i autobuse. Ovo može biti posledica nepažnje ili jednostavno da ste prevideli taj detalj, tako da uvek proverite detaljan plan leta i transport do krajnjeg odredišta. Neke od destinacija koje se mogu postići kroz kombinaciju vazduha i železničkog saobraćaja su: Otava, Štutgart, Hajdelberg, Bern, Hanover. U Francuskoj, TGV brzi vozovi vazdušnog saobraćaja označeni su sa brojevima leta. Naš sistem ih prikazuje kao TRN pod “eqipment”.

 

Proverite cenu. Aerodromske takse i naknade su uvek uključene u završnom itinereru (plan letova) i konačnoj ceni karata i prikazane su na trećem koraku rezervacije. Imajte na umu da bi došli do ukupne cene karte je potrebno da dođete do trećeg koraka rezervacije.

 

Uverite se da ste ukucali ime i prezime ispravno i da ste uneli ime i prezime ispravnim redosledom u ispravna polja (važno je da ne pomešate ime sa prezimenom i polja koja su za to određena). Podatke unesete kao što je napisano u pasošu (umesto š, đ, č, ć i ž koristite s, d, c i z). Pun naziv i ostali podaci iz pasoša moraju da odgovaraju podacima na kartu. Za bilo kakve sumnje kontaktirajte nas putem e-maila ili na telefon. Ako ste se nedavno venčali i putujete u inostranstvo, usled promena prezimena u ličnim dokumentima može doći do problema oko samog puta jer se prezimena neće podudarati sa onima na karti. Zato Vas molimo da kod ovakvih stvari nazovete naše agente i raspitate se o proceduri.

 

AVIOKARTE.ORG i njegovi partneri u procesu implementacije deluju kao agenti za avio prevoz i nisu odgovorni za radnje izvršene od strane avio kompanije. Ako postoji bilo koji vid neprijatnosti, u skladu sa Uredbom o pravima i zaštiti avionskih putnika, aviokompanija može raskinuti standardne naknade za otkazivanje ili promene i vratiti novac. Aviokompanija može ponuditi i druge načine da se nadoknadi otkazani ili pomereni let naravno ako je to prihvatljivo za putnika. Za tačne informacije o pravima putnika u vazdušnom saobraćaju u slučaju promena i otkazanih letova prepuručujemo da pročitate Pravilnik o pravima i zaštiti avio putnika.

 

POREZI

PDV se ne plaća na međunarodne avionske karte.

 

Putno osiguranje

Svim  našim putnicima se savetuje da se opredele za putno osiguranje od otkaza puta  jer za minimalan dodatni trošak čuva putnika od gubitka karte u većini slučajeva (bolest putnika, hospitalizacija, otkazani poslovni put i druge situacija u kojima Vam aviokompanije ne bi refundirale troškove karte).

 

Identitet putnika

Imena i prezimena putnika moraju da se podudaraju sa podacima u pasošu. Molimo vas da imate u vidu da već izdane avio karte ne mogu da se naknadno menjaju ili da se koriguju imena. Avio karte su neprenosive (ne može se preneti na drugo lice).

Starosne grupe u vazduhoplovstvu su: beba – do dve godine (beba), deca – od 2 do 12 godina (dete), omladinski uzrast između 12-25 godina (omladina) i odrasle preko 25 godina (za odrasle).

Bebe i mala deca često imaju popust na avio karate, pa se uverite da ste uneli datume rođenja koji odgovaraju datumima rođenja navedenim u pasošu. Ako vaše dete mora da putuje samo, kontaktirajte nas da bi Vas upoznali sa uslovima i mogućnostima karata za decu sa avio pratnjom.

 

ODGOVORNOST ZA SAJT

Ukoliko rezervacija na strani dođe do “zamrzavanja” ili obustavi Vašu internet konekciju, molimo Vas da nas kontaktirate i uverite se da li ste uspešno izvršili rezervaciju.

 

DVOSTRUKE REZERVACIJE

Ako napravite grešku u rezervaciji, molimo Vas pre nego što napravite novu rezervaciju proverite da li je prethodna rezervacija poništena. Takođe Vas molimo da u slučaju bilo kakve nejasnoće pozovete naše agente, jer ako dođe do duple rezervacije, aviokompanija ima pravo da Vam poništi obe rezervacije.

 

Potvrda rezervacije i potvrda karata

Većinu odredbi možete da vidite na sajtu www.checkmytrip.com odmah nakon što je rezervacija potvrđena. Da biste proverili rezervaciju na checkmytrip.com unesete svoje ime i šifru rezervacije (booking ref/PNR) koju ste dobili u potvrdi rezervacije. Prvo, trebali bi da vidite potvrđenu rezervaciju, a ako je karta izdana, prikazuje se i serijski broj karte online.

Ako sajt do kraja dana kada je rezervacija napravljena ne prikaže e-kartu, molimo vas da nas kontaktirate putem e-maila: aviokarte@aviokarte.org ili telefon +381 11 71 55 488.

Ako u potvrdi rezervacije unesete kreditnu karticu koja nije odobrena, dobićete e-mail gde se od Vas traži da napravite rezervaciju sa alternativnim načinima plaćanja za potvrdu svojih karata.

Ako iz tehničkih razloga nije moguće da se izda karta, bićete obavešteni o tome kako je moguće rezervisati drugu kartu ili zašto nije moguće izdati kartu. Ako Vam nova ponuda više odgovara, a prva je potvrđena rezervacija sa kreditnom karticom, i ako je Vaša rezervacija u međuvremenu otkazana, kreditna kartica neće biti naplaćena. Vreme odziva (response time) je 1 sat.

 

Radni dan

Radno vreme je svakog dana od 8:00 do 20:00 časova na telefonu, tj. do 22:00 smo dostupni na e-mail.

Naše vreme odziva je 1 sat.

Većina potvrda, ponuda i karata se šalju u roku od 30 minuta do 1 sat od momenta rezervisanja. Potvrda koju ste dobili putem e-maila znači da ste uspešno napravili rezervaciju, ali se cena ne garantuje dok se plaćanje ne izvrši kreditnom karticom ili uplatom na račun.

 

OTKAZIVANJE LETOVA I PROMENA

Postoje dve vrste otkaza / promena:

1. Otkazivanje ili promena napravljena od strane avio kompanije, bez saglasnosti putnika: Avio prevoz u određenim okolnostima zadržava pravo da promeni planove bez najave. Zbog vremenskih uslova, elementarnih nepogoda, ratnih ili zdravstvenih problemima, stečaja aviokompanije, problema sa kapacitetom (iskorišćenje), avioprevoznik može da otkaže ili promeni svoje vreme leta. Ako iz opravdanih razloga, promena rasporeda letova ili novi raspored ne odgovaraju putniku, imate pravo na nadoknadu sredstava. Iznos refundacije (ako je naknada prethodno odobrena od strane prevoznika) biće smanjen za nadoknadu za izdavanje karata  (TSC).

2. Otkazivanja i promene na zahtev putnika: odnosi se na otkazivanje i promenu datuma putovanja uz uslove koje ste potvrdili u trećem koraku procesa rezervacije. Većina aviokompanija ne dozvoljava promenu datuma putovanja ili refundaciju sredstava, neke karte dozvoljavaju samo delimičanu refundaciju, tako da uvek pažljivo pročitajte uslove karte, proverite pre potvrđivanja rezervacije, u slučaju sumnje ili nesigurnosti, molimo da nas kontaktirate putem e-maila na aviokarte@aviokarte.org). Ako otkažete putovanje, u skladu sa uslovima iz karte, imate pravo na refundaciju sredstva, a sredstva su vraćena uz saglasnost aviokompanije (obično 4-5 nedelja od trenutka kada otkažete kartu). Ako odlučite da otkažete kartu, važno je imati na umu da morate da pošaljete zahtev za refundaciju u pisanoj formi na e-mail aviokarte@aviokarte.org pre datuma putovanja navedenom na Vašoj karti. Akontacija putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja može biti mnogo lakši način da se zaštitite od otkaza putovanja u slučaju bolesti ili sličnih razloga, tako da Vam tu opciju toplo preporučujemo. Za sva pitanja i informacije kontaktirajte nas na aviokarte@aviokarte.org. Promena putnih datuma pre ili posle odlaska zavisi od uslova aviokompanije koje ste prihvatili na trećem koraku rezervacije. Ako ste u skladu sa rokovima i uslovima, molimo Vas da pošaljete zahtev za željenim datumom polaska ili povratka i Vašu kartu, a mi ćemo Vam u skladu sa uslovima i dostupnim mestima na taj dan poslati ponudu za promenu letova sa potrebnom doplatom. Ako planirani novi put i iznos doplate usled promene putovanja odgovaraju, molimo Vas da što je pre mogće pošaljete potvrdu o uplati kako bismo u što kraćem roku uradili promenu i poslali Vam nove karte. Tada ćete dobiti novu kartu za svoje putovanje sa promenjenim datumima i vremenima letova.

 

Prijem obaveštenja od Aviokarte.org

Molimo vas da kada unosite kontakt informacije u rezervacijskom procesu, proverite da li ste uneli svoju ispravnu e-mail adresu i kontakt telefon. Ukoliko dođe do greške i unesete pogrešnu e-mail adresu, dobićete potvrdu na tu istu e-mail adresu nakon završetka procesa rezervacije. Takođe proverite da li vaš e-mail provajder nema tehničkih problema i da imate dovoljno prostora u svom poštanskom sandučetu da prima nove poruke. Sve ovo je važno zato što sve eventualne promene u odnosu na rezervaciju dobićete putem e-maila, pa Vas molimo da proverite sve podatke posle urađene rezervacije. Ako ste potvrdili Vašu rezervaciju sa kreditnom karticom, moguće je da kreditna kartica bude odbijena. U tom slučaju, to ćete primetiti na završetku rezervacije i sistem će tražiti drugi način plaćanja vaše karte poslate putem e-maila.

 

Kontakt i greške izazvane prilikom rezervisanja

Naš primarni način komunikacije je e-mail i telefon, tako da je Vaša odgovornost da unesete u rezervaciju ispravnu e-mail adresu i kontakt telefon. Ako uneseni e-mail u procesu rezervacije nije ispravan, neće biti postignut ili neće biti odgovora sa naše strane, u tom slučaju mi ćemo pokušati da Vas kontaktiramo telefonom. Molimo vas da unesete prave kontakte na koje ćemo Vas blagovremeno informisanti o eventualnim promenama letova ili drugim relevantnim detaljima. U koliko Vaša kreditna kartica tokom transakcije bude odbijena AVIOKARTE.ORG neće biti odgovorana za bilo kašnjenja ili promenu cena zbog ovih okolnosti. AVIOAKRTE.ORG neće biti odgovoran za okolnosti izazvanih unošenjem pogrešanih brojeva telefona, e-mail adresa, pogrešnih imena i prezimena putnika, pogrešan izbor avio destinacija i putovanja i drugih grešaka koje možete napraviti prilikom rezervacije. Ako ste kasnije saznali da ste uneli grešku, molimo Vas da nas odmah putem e-maila ili telefonom kontaktirate, a mi ćemo gledati da u saglasnosti sa kompanijama proverimo šta može da se uradi i onda Vam predlažimo moguća rešenja.

 

KREDITNE KARTICE

Plaćanje je moguće sa svim kreditnim karticama (VISA, Diners, American Express, Master Card). Kreditne kartice mogu biti uskraćene iz različitih razloga. Neki od njih su u pravima, limitu, premašenom dnevnom ili mesečnom limitu, neuspešno plaćanje konačne fakture, ili imate manje slobodnih resursa nego što ste mislili, itd. Proverite stanje na kartici kako bismo karte izdali na vreme i bez ikakvih nepotrebnih komplikacija. U slučaju većih količina, mi ćemo iz bezbednosnih razloga zatražiti da nam faksom ili preko mail-a pošaljete kopiju svog pasoša i kreditnih kartica i popunite obrazac za odobravanje plaćanja kreditnom karticom.

 

Debitna kartica

Nažalost, mi ne prihvatamo debitne kartice. Molimo vas da uplatu putem kreditne kartice ili bankovnog transfera. Ukoliko u procesu rezervacije sistem proveri sve a ipak platite sa debitnom karticom, bićete kontaktirani sa zahtevom da nam pružite alternativni metod plaćanja.

 

Sedišta, obroci i smeštaj osoba sa invaliditetom

U koliko je to moguće, možete da rezervišete sedišta u 3. koraku rezervacije. Takođe u 3. koraku možete da unesete broj kartice za prikupljanje milja. Možete i da nas kontaktirate na email ili telefon ako želite da mi za Vas unesemo broj kartice, rezervišemo sedišta ili ako imate neki drugi specifičan zahtev. Napominjemo da nemaju sve aviokompanije mogućnost rezervisanja sedišta ili specijalnih obroka. Za sva moguća pitanja i informacije molimo Vas da nam pošaljete e-mail na aviokarte@aviokarte.org ili nazovite +381 11 71 55 488

 

Vize i putne dozvole

Interkontinentalna putovanja i druge posebne destinacije pored važećeg pasoša često traže i vizu za ulazak i druge dozvole. Vize, zdravstvena osiguranja, potvrda vakcinacije, uslov da je potrebna povratna karta i kolekcija važeće putne dokumentacije i njihova ispravnost su odgovornost putnika i potrebno je da putnik kontaktira nadležne službe kako bi se blagovremeno informisao.

 

 

Aviokarte.org *** i njen pravni entitet neće preuzeti nikakvu finansijsku odgovornost u slučaju stečaja aviokompanije. U ovom slučaju, o refundaciji kupoprodajne karte bićete obavešteni nakon bankrota aviokompanije, tj. kada ista obavesti i nas o refundacijama.

  • Prijavi se na naš newsleter i ne propusti super ponude aviokarata Air Serbia, Turkish, Lufthansa i ostalih...