Aviokarte email
Početna | Česta pitanja

Česta pitanja

1. Koje su prednosti online rezervacije avionske karte?

Jedan od značajnih razloga zašto da rezervišete avio kartu preko našeg sistema je to što pretraga preko portala aviokarte.org omogućava prikaz svih kompanija za traženu destinaciju. To znači da ne morate pretraživati po web sajtovima različlitih avio kompanija jer ovde dobijate sve to na jednom mestu. Drugi razlog je cena avio karte, jer naš pretraživač omogućuje prikaz najjeftinijih letova u tom trenutku.

2. Da li i koga mogu da kontaktiram vezano za moju rezervaciju?

Za razliku od drugih online servisa koji nude rezervacije iza kojih ne stoji nikakav vid podrške, naši agenti Vas po primljenoj rezervaciji obaveštavaju u najkraćem mogućem periodu o statusu rezervacije kao i o rokovima za kupovinu karte. Za ostale detalje javite nam se  na mail aviokarte@aviokarte.org ili na tel: 011 71 55 488.

3. Ne mogu da završim rezervaciju avionske karte do kraja?

Takva situacija se dešava ukoliko na određenim letovima nema slobodnih mesta, a sistem Vam ipak prikaže tarifu. Nažalost, sistem za online rezervacije nije u potpunosti savršen i zbog brzine promene raspoloživosti na određenim letovima prikazuje određenu cenu po kojoj nije moguće rezervisati kartu. Obično sistem u tom trenutku dozvoli sve korake u rezervaciji, osim unosa ličnih podataka. U takvim situacijama nas možete kontaktirati, kako bismo Vam pronašli prvu sledeću tarifu gde ima slobodnih mesta, a koja je po ceni najbliža Vašim zahtevima.

4. Da li postoje dodatni troškovi, ili je cena avionske karte koja je prikazana konačna?

Sve cene, koje su prikazane na osnovu pretrage, su konačne. Nema nikavih dodatnih troškova u vidu taksi ili drugih doplata, što znači da u tom trenutku možete kupiti kartu po ceni koju je sistem prikazao.

5. Da li moram da platim kartu u istom trenutku kada uradim rezervaciju?

Ukoliko napravite rezervaciju niste u obavezi odmah da platite kartu. Rezervacije koje su urađene online uglavnom imaju rok od 1-3 dana za kupovinu i posle toga se automatski storniraju. Ukoliko želite da produžite rok za kupovinu možete pozvati naše agente koji će Vas informisati do kada je najkasnije moguće kupiti kartu. Uslove za kupovinu avio karata određuje avio kompanija i oni ne zavise od putničke agencije.

6. Moje prezime sadrži slova Č/Ć/Ž/Š/Đ?

Umesto slova Č/Ć unesite C, umesto slova Đ unesite D, umesto slova Š unesite S, umesto slova Ž unesite Z. U sistemu za rezervacije avionskih karata relevantan je engleski jezik, zato može da dođe do problema prilikom rezervacije ukoliko se ne pridržavate gore navedenih pravila.

7. Koje su granice putnika u avio prometu? Kada se putnik smatra odraslom osobom, kada detetom, a kada bebom?

Odraslom osobom smatra se putnik koji je u periodu putovanja star 25 ili više godina. Omladincima se smatraju putnici od 12-24 godina. Decom se smatraju putnici od 2-11 godina starosti, dok se bebama smatraju putnici mlađi od 2 godine. Većina Aviokompanija danas daje popuste samo za decu do 11 godina, dok beba do 2 godine može da sedi roditelju u krilu stoga plaća samo doplatu.

8. Elektronska avio karta?

Elektronska avio karta je virtuelni putni dokument koji ne postoji u fizičkom obliku. Njegovo postojanje beleže validni globalni rezervacioni sistemi i pojedinačni rezervacioni sistemi avio kompanija. Elektronska avio karta predstavlja izuzetno značajnu uštedu u poslovanjima avio kompanija i prilično pojednostavljuje svako putovanje. Ovu kartu nije potrebno da štampate. Za putnika je dovoljno da poseduje samo broj avio karte koji može biti zapisan bilo gde. Agent može da pošalje putniku broj karte SMS-om ili elektronskom poštom. Karta se može i odštampati ukoliko je putniku neophodno da poseduje plan putovanja sa sobom. Prilikom registracije za let od putnika se, pored broja elektronske avio karte, obavezno traži identifikacioni dokument (pasoš). Ponekad je zarad brže registracije od velike pomoći i šifra rezervacije.

9. Kupon za ukrcavanje?

Boarding card je ustaljeni engleski naziv za kartu koja je neophodna da bi se putnik ukrcao u avion. Kod nas se ova karta često naziva “Kupon za ukrcavanje”, koristi se čak i izraz “Ukrcajna propusnica”, ali je svima razumljivo i kada se kaže “bording kartica ili karta”.
Kupon za ukrcavanje se dobija prilikom registracije putnika za let (check in). Bez obzira na način registracije (na šalteru, na automatu, preko web-a ili putem mobilnog telefona) kupon se mora posedovati, inače ulazak u avion nije moguć.
Kupon za ukrcavanje je veoma važan i mora se pažljivo da se čuva. Nakon registracije za let, kada putnik dobije kupon on ga pokazuje službeniku pogranične policije zajedno sa pasošem, zatim ga pokazuje službeniku aviokompanije prilikom napuštanja gejta i ulaska u avion. Ispravnost kupona se proverava skeniranjem. Na samom ulasku u avion kupon može da se pokaže kabinskom osoblju ukoliko oni to zatraže ili ako putnik želi pomoć oko rasporeda sedenja.

10. Ručni prtljag?

Ručni prtljag je onaj koji se unosi u putničku kabinu. Zbog ograničenog prostora putničke kabine, postoje stroga ograničenja u težini i dimenzijama ručnog prtljaga. Iz bezbednosnih razloga prtljag koji se unese u kabinu mora da se odloži u kasete iznad sedišta koje moraju da budu zatvorene. Dozvoljeno je i da se prtljag odloži ispod sedišta u redu ispred putnika.
Kabinsko osoblje pre poletanja proverava sva vrata na kasetama za odlaganje prtljaga. Prtljag može da se ostavi i ispod sedišta kao i u garderobnom delu, ali samo uz molbu kabinskom osoblju.
Propisane dimenzije ručnog prtljaga su najčešće: 55 x 40 x 20 cm ili u zbiru 115 cm. Težina ručnog prtljaga je standardno od 6 do 12 kg osim ako aviokompanija nema posebna pravila.

11. Registrovani (predani ili čekirani) prtljag?

Prtljag koji se predaje prilikom registracije putnika za let (čekiranja) se naziva registrovanim ili predatim prtljagom. Ovaj se prtljag pokretnim trakama otprema u sortirnicu gde se razvrstava i odvozi do aviona u koji se unosi u poseban prtljažni deo koji se obično nalazi ispod same putničke kabine. Pre ukrcavanja u avion putnici mogu videti iz zgrade terminala radnike aerodromskih službi kako dovoze i utovaruju prtljag.
Registrovani prtljag se prilikom predaje označava nalepnicom (tag) koji na sebi ima oznaku destinacije, putnika koji je njegov vlasnik kao i poseban prtljažni broj ili oznaku koja se koristi za potragu u slučaju gubitka prtljaga.
Svaka aviokompanija ima sopstvena pravila o prevozu besplatnog registrovanog prtljaga. Obavezno proverite sa avioagentom ili sa aviokompanijom koja je dozvoljena količina prtljaga uz vašu tarifu.
  • Prijavi se na naš newsleter i ne propusti super ponude aviokarata Air Serbia, Turkish, Lufthansa i ostalih...